Image Image Image Image Image

25

sep

Leon Bovee kampioen 2012 Dutch Supersport

  • By Kiber

Na het geweldige debuut in de World Supersport op de Nürburgring stonden de gezichten allemaal dezelfde kant op: Het kampioenschap behalen tijdens de BSB was het ultieme doel.

In de trainingen liet Leon zich niet gek maken en pakte zonder enig risico te nemen de tweede plaats. Een 11de plaats zou genoeg zijn om het kampioenschap al voor de Race of Championste kunnen beslissen.

Race day!

Onder grote publieke belangstelling tijdens het BSB-weekend werd om 16.20uur het rode licht gedoofd. De start van Leon was matig en Leon reed een tweetal ronden op een 4de plaats. Nigel Walraven had een super start en wist meteen een gat te slaan. Nigel ging 100% voor zijn laatste kans.Toen Leon zijn ritme gevonden had wist hij al snel naar de tweede plaats te komen en nam rap afstand van zijn achtervolgers. Hij reed de snelste raceronde en het leeker even op of Leon naar het achterwiel van Nigel ging rijden. Want zijn achterstand liep even terug. Van korte duur. Met +5 op zijn pitbord reed Leon de race op zijn snelle HartelmanYamaha R6 op safe uit. Als tweede zag Leon de zwart-wit geblokte vlag. KAMPIOEN!!!! Voor zowel Leon als het DTC Racing Team was het eerste kampioenschap “in de pocket”.

Leon: “Over het hoofdstuk race sluit ik maar snel af: die was niet om over naar huis te schrijve.Ik had al een feestje in mijn hoofd geloof ik.

Mijn team en supporters ook want ze hingen allemaal over pitmuur na mijn finish. Een onbeschrijfelijk gevoel. De harde kern van circa 35 fans waren er weer allemaal. Top!

Hier hebben we lang en hard voor gewerkt. Het begin van het jaar heb ik maar één doel uitgesproken; het kampioenschap! En dan is het super om het ook waar te maken. Als je ziet waar we als DTC Racing 3 jaar terug stonden en waar het team nu staat… super gewoon! Zonder het vertrouwen dat Peter en Rob, de teameigenaren en mannen achter DTC Elektro, mij geven, had ik dit nooit kunnen bereiken.  Deze titel kan ik van mijn verlanglijstje af strepen. Dit kampioenschap heeft een extra betekenis voor mij, ik had hem heel graag binnen willen halen in het bijzijn van mijn vader. Dat ik het kampioenschap zonder pa’s steun toch weet te halen betekent heel veel voor mij! 

Hierbij bedank ik speciaal mijn geweldige monteurs en de hele crew van DTC-RACING,  Yamaha met Arno en Ton, Pirelli, Damen Leathers en SUOMI.

Speciaal woord van dank naar TorleifHartelman die een super snelle en betrouwbare Yamaha R6 heeft neer gezet, maar mij vooral ook op een hoger level heeft weten te krijgen met zijn kennis en ervaring! Natuurlijk Peter en Rob die mij in 2008 onder hun hoedehebben genomen en mij de unieke mogelijkheid hebben gegeven om mijn werk met de racesport te kunnen combineren!  En last but notleast mijn moeder die altijd voor mij klaar staat! Zonder deze mensen was mijn doelstelling niet te realiseren geweest. BEDANKT!”