Image Image Image Image Image

09

okt

ONK Supersportkampioen Bovee sluit seizoen af met podium in de Race of Champions

  • By Kiber

Na 2 weken gelden de titel in de Dutch Supersport gehaald te hebben kon Leon nu het seizoen afsluiten op de Drentse hei. Tijdens de kwalificatie deed Leon van zich spreken door met een voorsprong van 0,7 sec de pole voor zich op te eisen.

Race day.
Op een zonnige maar koude zondag was het al vroeg gezellig druk in de paddock bij de hospitality tent van de familie Schouten. Vele gasten zagen Leon rond het middaguur een goede warm up rijden. Leon liet zien wat zijn bedoelingen waren later die middag.

Om 15.15uur doofden de rode lichten voor de laatste race van het lange seizoen. Leon had een niet al te beste start en verloor een aantal plaatsen maar wist zich al snel te herpakken. In de tweede ronde nam Leon de leiding in handen. Leon zette meteen aan maar Nigel Walraven beet zich vast in het achterwiel. Nigel en Leon reden in rap tempo weg van de rest van het veld en maakten er een prachtige strijd van! Gedurende het seizoen was Leon altijd erg sterk in de laatste paar rondes van de race maar nu had hij zichtbaar problemen. Nigel nam de leiding over en Leon bleef dit keer in het wiel van Nigel zitten en wachtte op zijn kans. In de laatste ronde kwam Leon weer langs Nigel en leek met de overwinning naar huis te gaan. Helaas verslikte Leon zich in de laatste bocht door te laat in de remmen te gaan. Daarmee zette hij de deur wagenwijd open voor Nigel die daar dankbaar gebruik van maakte.

Leon: “Tja een goede verliezer zal ik nooit worden. Ik kan alleen maar naar mezelf kijken dat ik hier niet met de overwinning naar huis ga. Ik probeerde weg te rijden toen ik een klein gaatje had maar liep ik vast op een achterblijver. Nigel zat meteen weer in mijn wiel. Met nog een 5 tal rondes kreeg ik wat problemen met de achterband en toen Nigel mij passeerde besloot ik niet meteen weer te counteren en er achter te blijven om zo in de laatste ronde aan te vallen. Zo gezegd zo gedaan, het liep precies zoals ik in gedachten had, of toch niet? Voor de Ramshoek wist ik Nigel te passeren en ik hield de deur dicht voor de GT, iets te goed! Toen ik de rem pakte wist ik dat ik het niet meer ging halen en schoot wijd. Dat gaf Nigel de kans om meteen binnendoor te komen. Het was een hele mooie race. Een mooie en faire strijd waar ik van genoten heb maar helaas maakte ik een stomme fout aan het einde. Maar eerlijk is eerlijk, Nigel heeft gewoon een super sterke race gereden en verdiend gewonnen.”

En over het afgelopen seizoen zegt Leon:
“We hebben een super jaar gehad! Met de titel in het ONK! Podiumplaatsen tijdens het IDM met een 10e plaats in het eindklassement na aan zes van de zestien races te hebben deelgenomen, een verdienstelijk optreden tijdens het WK! Daarom wil ik alle sponsoren en fans bedanken die dit alles mogelijk hebben gemaakt! In het bijzonder wil ik het gehele DTC-RACING team bedanken! Daarbij wil ik Hans van der Duijn in het bijzonder bedanken. Hij was vele uren alleen op pad met de trailer, altijd als eerste op het circuit met de truck van Vermeer Transport , en ook weer de laatste die richting het thuisfront vertrok. En natuurlijk Peter en Rob die voor mij de perfecte mogelijkheid hebben gecreëerd tussen racen en werken en een groot hart hebben voor de wegracesport!”

Laatste event: Kampioensfeestje….