Image Image Image Image Image

04

jan

Leon Bovee naar IDM kampioenschap 2013

  • By Kiber

DTC Racing coureur Leon Bovee zal in 2013 op Yamaha R6 een volledig seizoen uit gaan komen in het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM). De Nederlands Kampioen in de Dutch Supersport 2012 zal wanneer de racekalender het toelaat ook aan een aantal wedstrijden in het ONK deelnemen.

Het DTC Racing Team heeft voor het seizoen 2013 aansluiting gevonden bij KME Engineering uit Duitsland. KME staat voor vaklui die hun sporen in het WK Supersport, WK Superbikes en IDM hebben verdiend. Thomas Kubiak en Marcus Eschenbacher hebben een bedrijf in het Duitse Bottrop waar zijn diverse diensten verlenen voor de wegracesport, oa. vering en tuning. In 2011 werden zij kampioen in het IDM in de Supersport met Jesco Günther. Ook werken zij nauw samen met Torleif Hartelman, de man die al vanaf 2009 met Leon samenwerkt. Bij alle drie de heren is erg veel know-how aanwezig als het gaat over de R6 en over vering, tuning en het motec-systeem. Voor Leon zijn alle ingrediënten aanwezig om het volgende doel in zijn loopbaan na te streven: Deutscher Meister SS600.